Geautoriseerde Melag dealer in Nederland en België

Uitleg B-, S- en N-klasse

Tafelmodel stoomautoclaven zijn volgens de Europese Norm EN13060 onderverdeeld in 3 klassen: B, S en N klasse. B is de hoogste klasse, daarna de S en als laagste de N. Dit houdt in dat een autoclaaf in de B-klasse de meest complexe holle verpakte instrumenten kan steriliseren, S-klasse verpakte massieve instrumenten en een N-klasse alleen onverpakte massieve instrumenten.

 

B-klasse (Big)
is geschikt voor een grote (Big) range aan toepassingen. Een B-klasse autoclaaf heeft een gefractioneerd voorvacuüm en navacuüm droogproces, waardoor een autoclaaf in de B-klasse geschikt is om alles te steriliseren, ook de meest complexe holle instrumenten (type A) verpakt en ook dubbel verpakt, zoals liposuctienaalden etc.

S-klasse (Special)

is geschikt voor onverpakte en/of verpakte massieve instrumenten, zoals verpakte scharen, pincetten, tangen etc. In de S-klasse heeft Melag als een van de weinige een autoclaaf ontwikkeld, type VS, met een voorvacuüm en navacuüm droogproces, welke geschikt is om ook onverpakte en/of verpakte eenvoudig holle (type B) instrumenten te steriliseren zoals tattoo tubes, oortips, trechters etc.

 

N-klasse (Non-wrapped)
is alleen geschikt voor onverpakte massieve instrumenten, zoals scharen, pincetten, tangen etc.